Nieuws

Winnaars CFAP prijs 2023 bekendgemaakt

Film for Future (Iris Otten en Laurette Schillings) wint CFAP Prijs 2023 Speciale juryprijs voor producent Hans de Weers

Genomineerden CFAP prijs 2023 bekendgemaakt

Producenten Eefje Blankevoort, Arnold van Bruggen en Laura Verduijn (Prospektor), Iris Otten & Laurette Schillings (voor Film For Future) en Corine Meijers (Studio Biarritz) zijn genomineerd voor de CFAP Prijs 2023. Dat is gisterenavond bekendgemaakt op het Nederlands Film Festival.

Wie gun jij de CFAP Prijs 2023?!

CFAP reikt dit jaar opnieuw een prijs van € 20.000, – uit aan een bijzonder project of aan een producent die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Wie verdient volgens jou dit jaar de prijs? Of welk project gun jij dit bedrag? Laat het ons voor 11 september a.s. weten!

Marleen Slot wint CFAP Prijs 2022

Marleen Slot wint de CFAP Prijs 2022 (€ 20.000). Ook genomineerden Shenin Lebrun & Chafina Bendahman (Maya Creatives) en Isidoor Roebers & Lea fels (Scenery) werden verrast met een prijs van € 5.000 te besteden aan een project naar eigen keuze. De speciale juryprijs (€ 5.000) is dit jaar toegekend aan Will Koopman.

Nominaties CFAP Prijs 2022 bekend

De nominaties CFAP Prijs 2022 zijn bekend!

Voordracht CFAP Prijs 2022 gestart

Dit jaar wordt opnieuw de CFAP Prijs uitgereikt aan de meest onderscheidende film- en/of televisieproducent van Nederland.

In gesprek met: Eeke Beuger, Head of Industry van het Kaboom Animation Festival

Van 28 maart tot en met 3 april komen makers en liefhebbers in Utrecht, Amsterdam én online weer samen voor het Kaboom Animation Festival.

In gesprek met: Esther Schmidt van Vrouwen in Beeld

Dat er op het gebied van vrouwenemancipatie binnen de film- en televisiesector nog werelden te winnen zijn, toont het rapport ‘Beter is nog niet goed’ duidelijk aan.

In gesprek met Marlies van Amerongen, mede-initiatiefnemer van The Green Room

Marlies van Amerongen (Producent Stepping Stone) was jarenlang betrokken bij de productie van dramaseries en liep telkens aan tegen dezelfde problemen bij de selectie van day players.

Annemieke van Vliet & Achmed Akkibi winnen CFAP Prijs 2021

Annemieke van Vliet (Fiction Valley) en Achmed Akkabi hebben de CFAP Prijs gewonnen. Vanmiddag hebben zij de vakprijs, ter waarde van 20.000 euro, in ontvangst genomen.

Nominaties CFAP Prijs 2021 bekend

Producenten Annemieke van Vliet & Achmed Akkabi, Lucio Messercola en Marleen Slot zijn genomineerd voor de CFAP Prijs. De speciale juryprijs is dit jaar voor Petra Goedings. Annemieke van Vliet (Fiction Valley) en Achmed Akkabi (Tebber Nekkel) zijn genomineerd voor hun creatieve samenwerking voor verschillende dramaproducties, zoals de succesvolle serie Mocro Maffia. Lucio Messercola (Messercola...

In gesprek met: Silvia van der Heiden, Algemeen Directeur Nederlands Film Festival

Dit jaar viert het Nederlands Film Festival voor de 41e keer de Nederlandse film-en beeldcultuur in Utrecht, online en door heel Nederland. Algemeen Directeur van het festival Silvia van der Heiden nam kort voor de start van het evenement tijd om even met ons te praten.

In gesprek met: Jan Doense, festivaldirecteur Film by the Sea

Film by the Sea is het vierde filmfestival van Nederland en jaarlijks één van de belangrijkste culturele evenementen in Zeeland. Dit jaar kon het publiek genieten van meer dan 140 films uit binnen- en buitenland. En ook professionals vinden steeds vaker hun weg naar de Zeeuwse kust op de verschillende vakevenementen.

CFAP Prijs 2021: uitreiking op 8 oktober 2021 

Dit jaar wordt voor de tweede keer de CFAP Prijs uitgereikt aan de meest onderscheidende film- en/of televisieproducent van Nederland. De uitreiking vindt plaats op 8 oktober 2021.
Peggy Driessen - Generation Inclusion

In gesprek met: Peggy Driessen, Generation Inclusion

Generation Inclusion is een scoutings- en ontwikkelstraject voor creatief talent en nieuwe filmmakers. “Generation Inclusion gelooft in de kracht van een inclusief medialandschap. Een landschap waarin iedereen zichzelf herkent in de vertelde verhalen, in series en in films. Een landschap waarin iedereen filmmaker kan zijn, ongeacht je afkomst, opleiding of ervaring.”

In gesprek met: Ellen Schut, Stichting Audiovisuele Toegankelijkheid

Onlangs ontving SAVT – Stichting Audiovisuele Toegankelijkheid – een subsidie voor een voorlichtingscampagne omtrent hun twee gratis apps: Earcatch en Subcatch. “Wij willen audiovisuele kunst, cultuur en media toegankelijk maken voor mensen met een visuele of auditieve beperking.”

“Ik hoop dat we de Oscar winnen”

Quo Vadis, Aida? is genomineerd voor een Oscar. Na dit weekend weten we of de film de Academy Award in de wacht sleept voor de beste internationale film. Het Nederlandse bedrijf N279 Entertainment van Els Vandevorst is co-producent en draagt met behulp van de CFAP-subsidie bij aan de campagne in de strijd om de Oscars.

“Het is heel bijzonder dat we nog aan het werk zijn, laten we dat volhouden!”

Op 15 maart 2021 organiseerde netwerkorganisatie FilmForward een online informatiesessie over werken met het COVID-19 protocol voor film- en televisieproducenten. AV-professionals deelden ervaringen en praten elkaar bij over de nieuwe werkpraktijk. Joost de Vries – FilmForward

“Onze deelnemers zijn een verrijking voor het Nederlandse filmlandschap”

“We willen met Buddy Career Boost XXL divers, creatief talent toevoegen aan de Nederlandse filmsector en meer bereidheid creëren bij producenten en regisseurs om met onze mensen te werken.” Maartje Van Eijnhoven van The Buddy Film Foundation.

“Het grote aantal aanmeldingen laat zien dat De Ontmoeting nodig is”

“CFAP heeft veel betekend voor onze online workshops aan startende filmmakers tijdens de eerste lockdown. Alles lag stil, terwijl iedereen, en ook wij, door wilden” zegt Sacha Gertsik van talentontwikkelings- en realiseringstraject De Ontmoeting.  

“Met trots kijk ik terug op hoe we het COVID-protocol hebben toegepast”

“We hebben met dit protocol echt geleerd hoe flexibel mensen zijn en dat het soms echt met minder mensen kan ” aldus Heleen van Lindonk, uitvoerend Producent Blue Circle

“We willen nog betere scripts creëren”

Derk-Jan Warrink van Keplerfilm: “We vinden het te gek dat we de CFAP Prijs bestaat.  Met het gewonnen prijzengeld brengen we een langgekoesterde wens in uitvoering: de Kepler Recidency.”

“Veel producers maken de switch van film naar serie”

“Bij ACE Producers merkten we dat veel producenten de switch maken van film naar serie. Daarom hebben we een nieuwe workshop opgezet: Series Special. En toen kwam CFAP in the picture” zegt Al Williams, Specials Manager & Producers Liaison bij ACE Producers.

Koji Nelissen en Derk-Jan Warrink winnen eerste CFAP Prijs met Kepler Residency

Koji Nelissen en Derk-Jan Warrink van Keplerfilm hebben de CFAP Prijs gewonnen. Vanmiddag hebben zij de vakprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt en een waarde heeft van 20.000 euro, in ontvangst genomen.