“Het is heel bijzonder dat we nog aan het werk zijn, laten we dat volhouden!”

Joost de Vries - FilmForward

Op 15 maart 2021 organiseerde netwerkorganisatie FilmForward een online informatiesessie over werken met het COVID-19 protocol voor film- en televisieproducenten. AV-professionals deelden ervaringen en praten elkaar bij over de nieuwe werkpraktijk.

Het is eigenlijk allemaal gestart in de zomer van 2020. De pandemie was net begonnen en het COVID-19 Protocol was gelukkig snel ontwikkeld, waardoor het werk op de set door kon gaan. We vonden het als FilmForward onze taak dat er mensen kwamen die het protocol professioneel en beroepsmatig toepassen en zo het risico op besmettingen zoveel mogelijk beperken. Met steun van CFAP zijn we toen gestart met Covid Manager on Set: een driedaagse cursus voor AV-professionals die het COVID-19 Protocol moesten toepassen tijdens opnames voor film en televisie.

Dit jaar realiseerden we ons des te meer hoe bijzonder het is dat onze branche nog zo breed aan het werk kan blijven. En dat moeten we volhouden! Met de start van het nieuwe draaiseizoen wilden we de kennis over het protocol daarom weer even opfrissen. Tijd dus voor een update in de vorm van een online informatiesessie: Werken in tijden van corona. In deze sessie deelden av-professionals uit het hele veld ervaringen en praten elkaar bij over de nieuwe werkpraktijk. We beantwoorden vragen zoals ‘Hoe ga je om met nieuwe reglementen? Hoe zit het met veiligheidsregio’s en testbeleid op set?’
Met de bijeenkomst wilden we duidelijk maken dat een veilige situatie op de set niet meer alleen de taak is van de covid-manager, maar van het hele team. Iedereen in onze sector moet de verantwoordelijkheid nemen voor elkaar, voor de sector en voor het nieuwe normaal.”

Samen met NCP, NAPA en de werkgroep COVID-19 hebben we het initiatief genomen om deze bijeenkomst Werken in tijden van corona te organiseren en CFAP heeft het mede mogelijk gemaakt. We zijn blij dat we dit hebben kunnen aanbieden aan iedereen die werkzaam is in de AV-sector.

Gemist? Bekijk de informatiesessie hier terug

Over Filmformward
“FilmForward is een netwerkorganisatie die talent- en skillsontwikkeling voor working professionals in de film- en audiovisuele sector verbindt. Hierin werken we samen met festivals, broedplaatsen, vak- en brancheverenigingen, fondsen, omroepen en streamingdiensten om bestaande talent- en skillsprogramma’s te versterken, beter zichtbaar en toegankelijk te maken. Ook organiseren we samen activiteiten om ervoor te zorgen dat we als sector diverser en inclusiever worden en blijven innoveren.
We zijn er voor álle working professionals in de film- en audiovisuele sector. Van scenarioschrijver tot editor, van regisseur tot line producer, van technicus tot locatiescout, animator tot VFX-artist en producent.
De activiteiten richten zich op speelfilms, animatie, documentaires, televisie, (web)series, interactive storytelling en andere soorten audiovisuele producties, op alle schermen en platforms.

Lees meer over FilmForward

Joost de Vries
Kwartiermaker FilmForward

CFAP-subsidie voor ‘Werken in tijden van corona’