“Onze deelnemers zijn een verrijking voor het Nederlandse filmlandschap”

Maartje Van Eijnhoven - The Buddy Film Foundation

Toen we begonnen met Buddy Film Foundation in 2016 hadden veel onze deelnemers, filmprofessionals die uit hun eigen land gevlucht zijn, vooral behoefte om weer aan het werk te kunnen in hun beroep. Met de hulp van onder meer het GAK en CFAP zijn we een tweejarig project gestart: Buddy Career Boost XXL.

Alle 180 deelnemers konden solliciteren voor deze Boost. Wij hebben uit alle aanmeldingen een selectie van 25 talentvolle filmprofessionals gemaakt. Dit groepje mensen hebben we een persoonlijk en op maat gemaakt groeitraject aangeboden; een praktische kickstart voor hun carrière in Nederland. Wat ik belangrijk vind is dat we met het project meer draagvlak en bereidheid creëren bij producenten om met onze mensen te werken. En met succes: zo worden we inmiddels benaderd door bijvoorbeeld producenten die op zoek zijn naar crew en acteurs. De afgelopen tijd hebben we ook samengewerkt met Netflix. Zij zochten mensen die meer willen leren over postproductie. Ook koppelden we acteurs aan de producenten van de speelfilm Anne+ of een commercial voor War Child. Het Buddy Filmproject brengt zo meer diversiteit in het Nederlandse filmlandschap en levert een enorme verrijking op, voor iedereen.

Impressie-video van het kick-off event van de Buddy Career Boost XXL 

Over The Buddy Film Foundation
Stichting The Buddy Film Foundation is opgericht om gevluchte filmprofessionals te helpen met een nieuwe start in Nederland. De mensen die bij ons aangesloten zijn, zijn geen starters. In het land waaruit ze gevlucht zijn hadden ze al een carrière in de filmindustrie. Zo hebben we bijvoorbeeld een D.O.P uit Saoedi Arabië in ons netwerk die voor de Arabische ‘The Voice’ werkte. Maar ook acteurs, scriptschrijvers, regisseurs, geluidsmensen en producenten zijn bij ons aangesloten. Het gaat echt om mensen die al succesvol zijn en de skills al bezitten. Ze kennen alleen de weg nog niet in ons land.
Wij helpen ze bij het opbouwen van een netwerk, het leren van de Nederlandse taal en bij praktische zaken zoals registratie bij de Kamer van Koophandel. We stomen ze in feite klaar voor de Nederlandse markt en hopen dat ze zo hun carrière kunnen voortzetten.

Lees meer over The Buddy Film Foundation

Maartje Van Eijnhoven
Business manager – The Buddy Film Foundation

CFAP subsidie voor Buddy Career Boost XXL

 


Halina Reijn & Ahmed Alamoudi