“We willen nog betere scripts creëren”

Koji Nelissen & Derk-Jan Warrink – Keplerfilm Winnaar CFAP Prijs

“We vinden het te gek dat we de CFAP prijs bestaat. De prijs is een stimulans voor alle producenten in Nederland en geeft ze de kans nét dat beetje extra te doen. Voor ons als Keplerfilm in het bijzonder is het fantastisch, omdat we gewonnen hebben! Met het gewonnen prijzengeld brengen we een langgekoesterde wens in uitvoering: de Kepler Recidency. We sturen schrijvers en regisseurs een maand lang naar de Zwitserse Alpen om daar, met de hulp van internationale script-editors, ongestoord aan hun filmplan te werken.

Keplerfilm is een productiebedrijf dat speelfilms, korte films, series en televisieprogramma’s produceert. We hebben de afgelopen tijd gewerkt aan projecten als Buladó (de openingsfilm van het Nederlands Film Festival) maar ook aan tv-projecten zoals Beenlampman, Teef & In Limbo (in samenwerking met de publieke omroep) en het VPRO-programma Hoofdzaken. Door een creatieve broedplaats te bouwen, wil Keplerfilm uitzonderlijke getalenteerde scenaristen en regisseurs stimuleren in hun potentie te geloven en te groeien; hen inspireren een persoonlijke handtekening te vinden en groots te dromen. We willen makers autonomie geven maar ook de handvatten aanreiken om tegelijkertijd een breder publiek te bereiken, waarmee Keplerfilm intellectueel entertainment beoogt voor elk denkbaar publiek.”

Koji Nelissen & Derk-Jan Warrink
Oprichters
Keplerfilm