“Veel producers maken de switch van film naar serie”

Al Williams - Specials Manager & Producers Liaison | ACE Producers

“Bij ACE Producers merkten we dat veel producenten de switch maken van film naar TV serie. Daarom besloten we een nieuwe workshop op te zetten. Series Special: voor mensen vanuit ons netwerk, maar ook van daarbuiten. Toen kwam CFAP in the picture. Het fonds maakte het mogelijk om ons idee op te zetten en om nu het programma voort te zetten. Zo hebben we dit jaar 19 producenten geselecteerd voor de Series Special, waaronder drie Nederlanders.

Alle leden van NCP en NAPA worden uitgenodigd om aan een workshopmiddag en een netwerkbijeenkomst deel te nemen. CFAP is voor ons echt een cruciaal onderdeel voor het voortbestaan van het programma. We zijn dan ook erg dankbaar dat het fonds zich heeft durven binden aan een project dat nog zo in de kinderschoenen stond en daarmee heeft herkend dat er een gat in de markt was waarvoor onze Series Special een oplossing biedt.

We zijn ook erg blij dat onze Series Special een open dag en netwerkevenement voor Nederlandse producenten kent. De komende editie vindt plaats op 10 maart. We kijken ernaar uit om ook nu weer zo veel mogelijk Nederlandse producenten te verwelkomen.

ACE Producers is Europa’s eerste internationale netwerk van AV producers, dat ruim 25 jaar geleden in Parijs werd opgericht en in 2017 naar Amsterdam verhuisde. ACE biedt een scala aan activiteiten voor ervaren professionals. Elk jaar selecteren we 19 producers en geven we drie workshops, waarna de producers onderdeel worden van ons ACE netwerk.”

Al Williams
Specials Manager & Producers Liaison
ACE Producers