Dit zijn de winnaars voor de CFAP Prijs 2023 voor film- en televisieproducenten

Producenten Iris Otten (Juliet) en Laurette Schillings (Topkapi Films) winnen voor hun initiatief Film for Future de CFAP Prijs 2023 ter waarde van 20.000 euro. Uit ruim vijftig voordrachten van collega’s en vakgenoten uit de audiovisuele sector koos de jury Film for Future als het meest onderscheidende initiatief van het jaar.

De jury, bestaande uit Edwin van der Veen (voorzitter SEKAM Video), Irene van den Brekel (Human Factor TV) en Iris Lammertsma (Witfilm), roemt Otten en Schillings voor het pionierswerk dat zij verrichten met Film for Future om de audiovisuele sector te verduurzamen. 

Ook de genomineerden Prospektor (Eefje Blankevoort, Arnold van Bruggen, Laura Verduijn) en Corine Meijers (Studio Biarritz) werden tijdens de uitreiking verrast met een bedrag van 5.000 euro dat zij kunnen besteden aan een nieuw project.

De speciale juryprijs van 5.000 euro werd uitgereikt aan producent Hans de Weers van FATT Productions, voor zijn hele oeuvre en de verdiensten in de film- en televisiesector. Hans de Weers heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van televisiedrama, theater en films zoals Oscarwinnaar ANTONIA, POLLEKE, OESTERS VAN NAM KEE, KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER en TULIPANI. Hij heeft een lange adem en lef, waarmee hij makers én collega’s blijft inspireren en motiveren.

Over de CFAP Prijs

Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) heeft de CFAP Prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten voor het voetlicht te brengen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in het vak heeft onderscheiden en dient ter ondersteuning van een onderscheidend project of als aanmoediging voor een opvallend talent. De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of professionele ontwikkeling. Eerdere winnaars waren Marleen Slot (Viking Film), Achmed Akkabi (Tebbernekkel) en Annemieke van Vliet (Fiction Valley) en Keplerfilm (Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen).

Bekijk hier de nominatiefilmpjes