Annemieke van Vliet & Achmed Akkabi winnen CFAP Prijs 2021

Speciale juryprijs voor Petra Goedings

Annemieke van Vliet (Fiction Valley) en Achmed Akkabi (Tebber Nekkel) zijn samen de winnaar van de CFAP Prijs 2021. Vanmiddag hebben zij de vakprijs, ter waarde van 20.000 euro, in ontvangst genomen. De jury, bestaande uit Edwin van der Veen, Jacqueline Gerritsma en Manon van der Hoek, voorzitters van respectievelijk CFAP, Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) en Nederlandse Content Producenten (NCP), kozen de winnaar uit de negentig voordrachten door vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector. Het winnende duo is voorgedragen voor hun creatieve samenwerking in verschillende dramaproducties, zoals de succesvolle serie Mocro Maffia.

Speciale juryprijs voor Petra Goedings
Producent Petra Goedings is bekroond met de Speciale Juryprijs ter waarde van 5.000 euro. Goedings heeft met Phanta Vision een veelzijdig productiehuis opgebouwd, wat ook spreekt uit de grote waardering die door collega’s met diverse achtergronden voor haar is uitgesproken in de vele, mooie voordrachten. De jury wil dat onderschrijven met een persoonlijke prijs en eerbetuiging aan deze bijzondere producent.

Ook de genomineerden Lucio Messercola (Messercola Drama) en Marleen Slot (Viking Media) werden verrast met een bedrag van 5.000 euro, te besteden aan een nieuw project.