“Het grote aantal aanmeldingen laat zien dat De Ontmoeting nodig is”

Sacha Gertsik - Oprichter | De Ontmoeting

“Met De Ontmoeting maken wij elk jaar een reeks films mogelijk, door partijen uit de industrie (producenten en omroepen) te vragen projecten te selecteren, begeleiden en mede-financieren. Daaromheen bouwen wij ook een begeleidingstraject, om nieuwe makers te ondersteunen en van kennis te voorzien. CFAP heeft onder andere veel betekend voor de online workshops die wij aanboden aan startende filmmakers tijdens de eerste lockdown. Alles lag natuurlijk stil, terwijl iedereen, en ook wij, door wilden.

Waar we ook erg blij mee zijn is dat producent Jeroen Koopman van NewBe zijn CFAP prijzengeld heeft ingezet om realisatiepartner van De Ontmoeting te worden!

Deze 5e editie is een jubileum voor De Ontmoeting. Het is een vruchtbaar talentontwikkelings- en realiseringstraject voor korte films waarbij nieuw talent aan producenten en omroepen wordt gekoppeld. Kansen op de arbeidsmarkt willen we vergroten door ‘training on the job’. De films worden na voltooiing vertoond in bioscopen (als voorfilm), op festivals, online en op TV. “Toen we na onze studie begonnen met werken in de film- en tv-industrie, merkten we dat er aansluiting mistte tussen nieuwe makers en de industrie, en tussen hun films en het publiek. Om dat te verhelpen zijn we De Ontmoeting begonnen. Wij vervullen nu de verbindende en sturende factor in het landschap dat wij inmiddels ó zo goed kennen, en de nieuwe makers nog niet. Of je nou aan de Filmacademie gestudeerd hebt of start vanuit een hele andere richting, in contact komen met de juiste mensen is heel moeilijk als opkomende filmmaker. De grote hoeveelheid aanmeldingen die we dit jaar ontvingen, 90 films, bevestigd voor ons dat het nodig is dat wij er zijn.”

Sacha Gertsik
Oprichter
De Ontmoeting