Koji Nelissen en Derk-Jan Warrink winnen eerste CFAP Prijs met Kepler Residency

Speciale juryprijs voor Kees Rijninks

Koji Nelissen en Derk-Jan Warrink van Keplerfilm hebben de CFAP Prijs gewonnen. Vanmiddag hebben zij de vakprijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt en een waarde heeft van 20.000 euro, in ontvangst genomen. De jury, bestaande uit Paul de Man, Willem Zijlstra en Jacqueline Gerritsma, voorzitters van respectievelijk CFAP, NCP(Nederlandse Content Producenten) en NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie), kozen de winnaar uit de bijna zestig voordrachten door vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector.

Juryvoorzitter Paul de Man: “Deze twee producenten zijn aan ons als jury gepresenteerd als een prachtig voorbeeld van broederschap en ondernemerschap, gericht op de kern van het vak: de ontwikkeling van sterke scenario’s en dito talent. De strotvloed aan voordrachten spreken voor zich: woorden van grote waardering voor de inspanningen voor de sector als geheel, voor henzelf als nog relatief jong talent en voor hun nieuwe initiatief de Kepler Residency waarmee ze ander talent verder willen ontwikkelen. Hun ambitie sluit daarmee naadloos aan op CFAP’s prioriteiten.”

Ook de genomineerden Jos de Putter van Dieptescherpte en Jeroen Koopman van NewBe werden verrast met een bedrag van 5.000 euro, te besteden aan een nieuw project.

Speciale juryprijs voor Kees Rijninks
Producent Kees Rijninks wordt bekroond met de Speciale Juryprijs ter waarde van 5.000 euro. De jury van de CFAP Prijs heeft besloten deze speciale prijs toe te kennen aan Rijninks als eerbetuiging voor zijn oeuvre en werk als producent.

Uit het juryrapport: “we willen met de speciale juryprijs gehoor geven aan de voordrachten voor Kees Rijninks die we willen eren voor de wijze waarop hij makers inspireert en een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan onder meer de digitale distributie van documentaires.”

Over de CFAP Prijs
Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten in het zonnetje te zetten. De nieuwe prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetuiging aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in het vak heeft onderscheiden en dient ter ondersteuning van een onderscheidend project of als aanmoediging voor een opvallend talent. De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of professionele ontwikkeling.

Over CFAP
Stichting Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) subsidieert een breed scala aan projecten en wordt gefinancierd door SEKAM Video. Dit is een collectieve beheerorganisatie die Thuiskopievergoedingen int voor audiovisuele werken. Deze vergoedingen worden door SEKAMVideo onderverdeeld aan de rechthebbende producenten van film- en televisiewerken. Daarnaast bestemt zij een deel van de geïnde middelen voor CFAP, een fonds met sociaal-culturele doeleinden.