“Met trots kijk ik terug op hoe we het COVID-protocol hebben toegepast”

Heleen van Lindonk, uitvoerend Producent Blue Circle

“NCP en NAPA hebben van CFAP een subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van het COVID-protocol voor de Audiovisuele Sector. Heleen van Lindonk, uitvoerend producent bij Blue Circle, heeft hier uitvoerig mee te maken gehad tijdens de opnames van The Masked Singer.

In september, na vijf afleveringen, werden de regels plots aangescherpt. Het aantal mensen dat bij elkaar mocht komen, ging omlaag en dit bracht ons direct tot de realisatie dat ons publiek weg zou vallen. In The Masked Singer is het publiek niet alleen toeschouwer; ze hebben een belangrijke rol bij het programma omdat zij ook de stemmers zijn. Die konden natuurlijk niet geheel wegvallen. We moesten kritisch kijken naar onze crew en beslissen wie er noodzakelijk was en welke taken samengevoegd konden worden.

Los van alle moeilijkheden kijk ik met veel trots terug op hoe we het protocol hebben toegepast en de creatieve oplossingen die we bedacht hebben. Van roulatie van deelnemend publiek en crew, tot nieuwe camerastandpunten zodat de kijker een warme studio sfeer ervaarde en niet zichtbaar was hoe leeg het daadwerkelijk was. We hebben met dit protocol echt geleerd hoe flexibel mensen zijn en dat het soms echt met minder mensen kan. Ik denk zelfs dat er in de toekomst zaken blijvend zullen veranderen.”

Heleen van Lindonk
Uitvoerend Producent
Blue Circle