Nominaties CFAP Prijs 2022 bekend

Genomineerd: Marleen Slot (Holy Motion Studio), Chafina Bendahman & Shenin Lebrun (Maya Creatives), Lea Fels & Isidoor Roebers (Scenery). Speciale juryprijs: Will Koopman.
Producenten Marleen Slot (Viking Film | Holy Motion Studio), Chafina Bendahman &  Shenin Lebrun (Maya Creatives), Lea Fels & Isidoor Roebers (Scenery) zijn genomineerd voor de CFAP Prijs 2022. Dat is bekend gemaakt tijdens de Professionals Conferentie van het Nederlands Filmfestival.  Op vrijdag 14 oktober wordt de winnaar van de prijs van € 20.000 door Hadassah de Boer bekend gemaakt in het Rosarium – Amstelpark in Amsterdam. 
 

Nominaties
Marleen Slot is (opnieuw!) genomineerd om haar niet aflatende, unieke ondernemerschap, waarmee zij tijdens de pandemie de Holy Motion Studio voor animatie opzette en de stop-motionanimatiefilm KNOR produceerde – nu te zien in vele bioscoopzalen in Nederland. Chafina Bendahman en Shenin Lebrun zijn de stuwende krachten achter Maya Creatives die bewondering afdwingen met hun wil, enthousiasme en overtuigingskracht om inclusiviteit centraal te stellen bij de ontwikkeling van authentieke verhalen voor diverse media. Lea Fels en Isidoor Roebers zijn genomineerd omdat zij het toonbeeld zijn van jonge, ondernemende producenten die de wereld bestormen met hun docuserie Human Playground die eind deze maand door Netflix in 193 landen tegelijk wordt gelanceerd.

Speciale juryprijs voor Will Koopman
Met de speciale juryprijs van € 5.000 spreekt de jury haar waardering uit voor het hele oeuvre en de verdiensten van uitzonderlijke producenten in de film- en televisiesector. En dan kun je niet om Will Koopman heen. De jury wil met de prijs van harte onderstrepen dat Will Koopman haar vak volledig verstaat en een belangrijke bijdrage levert aan de Nederlandse mediasector. Als maker en regisseur – zoals dit jaar bij de uitreiking van het Gouden Kalf voor de Filmcultuur wordt gevierd – maar zeker ook als creatief producent van talloze succesvolle films en dramaseries die een groot en breed Nederlands publiek weten te bereiken.

De jury bestaat uit Edwin van der Veen, Manon van der Hoek en Jacqueline Gerritsma, voorzitters van respectievelijk CFAP, NCP (Nederlandse Content Producenten) en NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie).

De Prijsuitreiking vindt op 14 oktober rond 16:30 plaats in Rosarium – Amstelpark, Amsterdam, aansluitend aan de jaarlijkse informatiebijeenkomst van de producenten CBO’s: StOPnl, SEKAM en SEKAM Video

 Wil je erbij zijn? Meld je hieronder aan via de button:

Over CFAP
Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) subsidieert een breed scala aan projecten en wordt gefinancierd door SEKAM Video. Dit is een collectieve beheerorganisatie die Thuiskopievergoedingen int voor audiovisuele werken. Deze vergoedingen worden door SEKAM Video onderverdeeld aan de rechthebbende producenten van film- en televisiewerken. Daarnaast bestemt zij een deel van de middelen voor CFAP, een fonds met sociaal-culturele en educatieve doeleinden.

Voor meer informatie:
Gamila Ylstra | SEKAM Video | CFAP
prijs@cfap.nl