Aanmeldingen open voor CFAP Prijs 2021

vakprijs voor film- en televisieproducenten

Dit jaar wordt voor de tweede keer de CFAP Prijs uitgereikt aan de meest onderscheidende film- en/of televisieproducent van Nederland. Het CFAP heeft deze prijs in het leven geroepen om bijzondere prestaties van producenten te belichten.

De CFAP Prijs wordt jaarlijks uitgereikt als eerbetuiging aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in het vak heeft onderscheiden en dient ter ondersteuning van een bijzonder project of als aanmoediging voor een opvallend talent. Vorig jaar wonnen Koji Nelissen en Derk-Jan Warrink (Kepler Film) voor Kepler Residency. 

KANDIDATEN
Vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector kunnen tot en met 6 september 2021 kandidaten voordragen voor de CFAP Prijs. De winnaar van de prijs kan het geldbedrag van 20.000 euro besteden aan een project of professionele ontwikkeling.

NOMINATIES & PRIJSUITREIKING
Uit alle inzendingen selecteert de jury drie nominaties, die bekend gemaakt worden op het Nederlands Film Festival. De uitreiking van de CFAP Prijs vindt aansluitend plaats op de jaarlijkse informatiebijeenkomst voor rechthebbenden van SEKAM, SEKAM Video en StOPnl op 8 oktober in Amsterdam.

De jury bestaat uit Edwin van der Veen, Manon van der Hoek en Jacqueline Gerritsma, voorzitters van respectievelijk CFAP, NCP (Nederlandse Content Producenten) en NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie).

Meer informatie en het formulier voor het aandragen van kandidaten vind je hier.