Scribit.Pro voert i.s.m. Bartiméus Fonds voor mensen die slechtziend of blind zijn een (vervolg)onderzoek uit naar de (on)mogelijkheden van Artificiële Intelligentie voor de productie van audiodescriptie van drama content.
Cinekid MediaLab is een internationaal toonaangevend platform voor innovatie, waar jaarlijks op een laagdrempelige manier aan o.m. AV professionals en een jong publiek de voorhoede van digitale technieken in ‘storytelling’ wordt gepresenteerd.
Bijdrage aan een brede lanceringcampagne in het najaar van 2024 van Biblioscoop, een TVOD platform waarmee door NBD Biblion via Nederlandse openbare bibliotheken audiovisuele content op een toegankelijke en laagdrempelige manier toegankelijk zal worden gemaakt voor een breed bibliotheekpubliek in Nederland.
De Gouden Kalf Competitie wordt in 2024 verbreed met 5 Gouden Kalveren in de nieuwe categorie ‘Series’. Gedurende het festival wordt aandacht gecreëerd voor de producenten, regisseurs en makers van series, waarmee jaarlijks een miljoenenpubliek wordt bereikt via platforms en televisie.
Buddy Film Foundation helpt gevluchte film- en televisiemakers weer aan het werk; met intensievere training en support in diverse disciplines – en de Nederlandse taal – groeit de Buddy Film Community met 25 deelnemers per jaar.
Een internationaal industrie-programma rondom Film & Impact, met matchmaking sessies, een Rough-cut service, een focusdag gewijd aan o.m. nieuw Nederlands productietalent, een workshop voor minder valide Nederlandse filmprofessionals en activiteiten om solide professionele netwerken te bouwen en te onderhouden.
Kinderen en jongeren uit Amsterdam Nieuw-West, met een buitengewone interesse in beeldcultuur, worden met het filmeducatieprogramma Nieuw-West Film School voorbereid op een gedroomde studie die een carrière in het film- en medialandschap mogelijk maakt.
Het Industry Forum van Cinekid is een in Nederland unieke internationale conferentie voor audiovisuele professionals over recente trends en ontwikkelingen in de kinder- en jeugdmedia. In 2023 is het hoofdthema ‘Is dit echt? over de snelle ontwikkelingen rond Artificial Intelligence.
Septimius Awards is een jaarlijks festival dat mensen uit de hele wereld bij elkaar brengt in Amsterdam. Met de publicatie van de jaarlijkse festival-uitgave en paneldiscussies komen belangrijke thema’s zoals auteursrechten, diversiteit en vrouwen binnen de film-, televisie- en muziekwereld aan bod.
Deelname door producent Douze aan het internationale documentaire talent-ontwikkelingsprogramma Eurodoc. Meer info: hier
Het Gouden Kalf van het Publiek voor Beste Film wordt in 2023 uitgereikt aan de producent van de film die de meeste bioscoopbezoekers heeft getrokken. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Gouden Kalveren Gala.
2-daagse workshops voor productie professionals in de film- en televisiesector. Centrale focus: budgettering en contracten bij o.m. belichting, art departement, kleding etc.; ook duurzaamheid, veiligheid en diversiteit op en rondom de set komen aan bod.
Makers met een diverse achtergrond worden gecoacht door ervaren producenten om hun authentieke perspectief uit te werken tot gedurfde scenario’s of treatment. De content wordt aangeboden aan productiehuizen en distributeurs. Info Miet Mi: hier
Tijdens de HRFM worden producenten en filmmakers getraind in het vergroten van de impact van hun film zodat deze een groter publiek bereiken, het inzicht in onderwerpen vergroten en concrete verandering in gang zetten.
De Industry Meetings tijdens het IN-EDIT festival (13-23 april 2023) biedt een breed, gevarieerd en internationaal programma voor Nederlandse makers en producenten van muziekdocumentaires.
Ondersteuning van de campagne voor Narcosis, de Nederlandse inzending voor de competitie om de Oscar voor de International Feature Film bij de 95e editie van de Academy Awards 2023.
Tijdens de Industry Days wordt er gereflecteerd op de stand van zaken in de animatiesector, aandachtsgebieden gemarkeerd, samenwerkingen opgestart en nieuwe ideeën voor en door professionals gelanceerd.
Bijdrage aan het ontwikkelen van een actieplan: de missie van Film for Future is om duurzaam produceren de norm te maken door het drastisch uitbreiden van filmmakers die actie eisen.
Bijdrage aan de organisatie van ‘Contactdag Nederlandse bioscoopbranche’ en ‘Dag van de Zeeuwse filmindustrie’, onderschreven door NAPA. Meer info > hier.
Een ‘on the job’ talentontwikkelingstraject voor filmmakers en producenten dat zich verder ontwikkelt als hub voor de ontwikkeling ideeën (de Klik) en met AWARE meer ruimte creëert voor makers van diverse achtergronden. Meer info: hier
Ondersteuning van de werkgroepen die zich op initiatief en onder auspicien van de producentenverenigingen buigen over Updates en informatievoorziening Covid Protocol & uitwerking uitbreiding continuïteitsregeling culturele AV-producties (sectorbrede garantiefaciliteit).
Tweede editie van de Kepler Residency waarmee productiehuis Keplerfilm investeert in de ontwikkeling van scenaristen – en hun projecten – die met het progamma hun kennis, netwerk en competenties versterken. Meer info: hier
Doorontwikkeling tweede fase van de database The Green Room, waarmee Capital Green door middel van een online tool het casting proces voor day-players wil verbeteren en standaardiseren.
Sponsoring pilot programma Het Beloofde Land (2022 – 2023), een trainingsprogramma dat wordt ontwikkeld en begeleid door Screen Talent NL en zich richt op producenten die vanuit de regio werken. Meer info: hier
Binnen het NFF Professionals programma ondersteunt CFAP de organisatie van het Programma Arbeidssituatie av-sector en de Filmpolitieke werklunch. Mere info: hier
Bijdrage producenten-verenigingen aan de totstandkoming van het Rapport over perspectieven en ambities van vertegenwoordigers van de gehele productie- en exploitatieketen van audiovisuele producties. Dit rapport kwam tot stand in opdracht van het Ministerie van OCW. Meer info : hier
Uit de drie best bezochte Gouden en Platina Films van het afgelopen jaar kiest het publiek online de film die hij het meest waardeert. De producent van de winnende film krijgt tijdens de slotavond van het festival het Gouden Kalf van het Publiek uitgereikt.
Gedurende een jaar wordt door de producent gewerkt aan zowel de productionele ontwikkkeling van het project the Listeners, onder regie van Misho Antadze naar een script van Peter Hammer (DE), aan het opbouwen van een internationaal netwerk en het vergroten van haar expertise en skills als producent. Meer info: hier
Gedurende een jaar wordt door de producent gewerkt aan zowel de productionele ontwikkkeling van de lange documentaire Flushing (regie: Ester Gould), als aan het opbouwen van een internationaal netwerk en het vergroten van zijn expertise en skills als producent. Meer info: hier
Tijdens o.m. NFF en Cinekid wordt projecten van de 9e editie van WRITERSROOM – in aanwezigheid van publiek en gespeeld door professionele acteurs – aan AV producenten en vakgenoten gepitched. Ze zijn ontwikkeld door upcoming scenarioschrijvers met een diverse signatuur. Meer info: hier.
Eerste fase ontwikkeling door Capital Green van een nieuwe database-tool om het casting proces voor day-players te verbeteren en te standaardiseren. Zowel acteurs, producenten als casting agencies kunnen er gebruik van maken. Dit initiatief is een initiatief van Susanne Goen (Groen casting) en Marlies van Amerongen (Stepping Stone Production).
Ondersteuning van de activiteiten voor film- en televisie professionals tijdens de Industry Days van het Kaboom Animation Festival in het voorjaar 2022. Meer info: hier.
Promotiecampagne en selectieproces voor het Gouden Kalf van het Publiek 2021 tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala op 1 oktober 2021 in Utrecht. Uitzending bij OP1. Meer info: hier
Steun aan twee evenementen tijdens Film by the Sea 2021: de Contactdag op dinsdag 14 september 2021 voor professionals over ‘De bioscoop na corona’. Op vrijdag 17 september 2021 staan verfilmingsrechten centraal tijdens ‘Van Boek tot Doek’ ‘voor boekuitgevers en filmproducenten. Meer info: hier
Talentontwikkelings traject waarin inclusivieit en diversiteit centraal staan. Ontwikkeld door producent Rose Stories i.s.m. YouTube, Netflix, Prime Video, Videoland, publieke omroepen, Filmfonds en Fonds 21. Info: hier
Voorlichtingscampagne van de Stichting Audiovisuele Toegankelijkheid (SAVT) rond de gratis apps Earcatch (audiodescriptie voor film en TV) en Subcatch (onder-titeling bij bioscoopfilms). Doel is om producenten bewuster te maken van de noodzaak en mogelijkheden om audiovisuele producties toegankelijk te maken voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Info: hier
GREENLIT wil makers met een diverse achtergrond – die onvoldoende gerepresenteerd zijn binnen de Nederlandse AV sector – tools bieden hun authentiek perspectief te verwerken in de verhalen die ze willen vertellen. Zes verhalen met gedurfde perspectieven worden met coaches ontwikkeld tot een treatment of scenario. De content wordt aangeboden aan productiehuizen en distributeurs. Info Miet Mi: hier
Jaarlijkse conferentie tijdens het Nederlands Filmfestival: nationale – en internationale sprekers discussiëren over belangrijke ontwikkelingen en inspirerende initiatieven in het AV-landschap. ‘NFF Extended’ biedt professionals een (online) platform om zich gedurende het jaar te informeren over actuele en urgente onderwerpen. Info: hier
Een meerdaags trainingsprogramma, in samenwerking met VAF, waarin zestien ervaren producenten uit verschillende Europese landen werken aan de creatieve en financiële ontwikkeling van nieuwe tv-series. Info: hier.
De Bosnische film Quo vadis, Aida? over de val van Srebrenica is genomineerd voor een Oscar in de categorie beste internationale film. Het Nederlandse bedrijf N279 Entertainment is co-producent en draagt met behulp van de CFAP subsidie bij aan de campagne voor deze film in de strijd om de Oscars. Info: hier.
Op 15 maart 2021 vond een online informatiesessie plaats onder leiding van Hadassah de Boer over werken in tijden van corona met het COVID-19 protocol. AV Professionals deelden ervaringen en praten elkaar bij over de nieuwe werkpraktijk; georganiseerd door FilmForward i.s.m. de werkgroep COVID-19 protocol, NAPA, NCP en DAFF. Bekijk de livestream hier.
Het IN_EDIT festival (juni 2021) biedt een staalkaart van de muziekdocumentaire: (inter)nationale filmproducties, een ‘taster‘ van wat er speelt in de markt, debatten, Q&A’s, een podium voor film- en muziekprofessionals om werkcontacten te leggen. Het festival vindt plaats in diverse landen en op verschillende locaties in Nederland. Info: hier.
Een 6-daagse workshop in 2021, gericht op het het verbreden en verbeteren van de skillset van uitvoerend producenten, first AD’s en budget controllers van films en televisieseries om grote, complexe (inter)nationale producties te plannen, budgetteren en controleren. Info: hier.
Trainingen van juli tot september 2020 voor av-professionals die opleiden tot ‘Covid Manager on Set’. Deelnemers krijgen informatie over toepassing van de richtlijnen van het COVID-19 Protocol Audiovisuele Sector tijdens opnames voor film en televisie. Een BHV-cursus maakt onderdeel uit van het programma en communicatie, handhaving en conflictbeheersing komen aan de orde. Meer informatie en aanmelding > hier.
Ondersteuning van de jaarlijkse conferentie voor AV-professionals tijdens het Nederlands Film Festival. In 2020 online. Nationale – en internationale sprekers discussiëren over belangrijke ontwikkelingen en inspirerende initiatieven in het AV-landschap. ‘NFF Extended’ biedt professionals een (online) platform om zich gedurende het jaar te informeren én te laten inspireren over actuele en urgente onderwerpen.
De filmbranche spant zich gezamenlijk in op de COVID-19 crisis het hoofd te bieden en het werk weer op te starten. Met de landelijke PR-campagne ‘Ga naar de Film’ wordt het publiek gestimuleerd om weer – veiling – naar de bioscoop te gaan. Er is extra aandacht voor de Nederlandse film en belangrijke najaar releases
* I.s.m. NVBF, FDN, Nationale Bioscoopbon, Cineville, Nederlands Filmfonds, en individuele distributeurs.
Beroepsorganisaties NCP en NAPA hebben gezamenlijk het initiatief genomen om een werkbaar generiek protocol voor de Nederlandse AV-sector op te stellen zodat tijdens de wereldwijde corona-crisis veilig de werkzaamheden kunnen worden hervat. Het biedt aan AV-professionals, bedrijven, opdrachtgevers, financiers en verzekeraars de nodige informatie over alle onderdelen van het (pre)productieproces.
DOC + biedt jonge televisie- en filmmakers en producenten een coaching-programma waarmee zij documentaires realiseren voor een nationaal podium. De 6 masterclasses zijn openbaar en breed toegankelijk. Doc+ is een initiatief van Docwerk i.s.m. o.m. Omroep Gelderland.
Professioneel netwerk voor en door vrouwen in de AV sector voor data & onderzoek, training & mentoring, samenwerking & events, politiek & beleid om de arbeidsmarktpositie van vrouwen in de audiovisuele sector in Nederland te versterken.
Ontwikkeling van de 1e editie van de New Producers Academy: een fulltime producerstraining van enkele maanden voor professionals ‘van kleur’.
Bijdrage aan het Filmjaarboek 2019/20202. Het boek bevat o.a. informatie over alle bioscoopfilms die in 2019 in Nederland zijn uitgebracht en een lijst van de belangrijkste filmprijzen en bezoekcijfers.
Een zesdaags trainingsprogramma (in Brussel), in samenwerking met VAF, waarin zestien ervaren producenten uit verschillende Europese landen werken aan de creatieve en financiële ontwikkeling van nieuwe tv-series.
Dit programma geeft een boost aan de carrières van gevluchte film -en televisieprofessionals door hen te begeleiden naar werk binnen hun vakgebied. Resultaat van het programma is dat divers, creatief talent wordt toegevoegd aan de Nederlandse film -en televisiesector.
De Ontmoeting is, een talent-ontwikkelingsproject waarin een serie korte films in verschillende genres worden gemaakt door nieuwe makers, in nauwe samenwerking met ervaren producenten en omroepen. Door vooraf een distributietraject uit te stippelen, worden de films vertoond in bioscopen (als voorfilm), op festivals, op TV en online. Dit is de 5e editie.
Met het Moving Arts Center (MACA) willen de initiatiefnemers, w.o. Eye en NDSN-werf, in Amsterdam een plek te creëren, waar film- en mediaprofessionals in verschillende stadia van hun carrière met internationale collegae kunnen werken aan de ontwikkeling van nieuwe projecten en hun vakmanschap. CFAP is founding partner.
Bijdragen in 2018 (€15.000) en 2019 (€20.000) aan de organisatie van een muziek-documentairefestival voor zowel een breed publiek als specifieke doelgroepen zoals doven, slechthorenden en ouderen. De derde editie van het festival zal plaatsvinden in mei 2020 in Het Ketelhuis te Amsterdam.
Bijdrage aan het maken en uitgeven van het boek ‘Alles is film’. Het boek, dat wordt uitgegeven onder de vlag van Holland Film Nieuw (HFN); bevat 40 aantrekkelijke hoofdstukken waarin bekende en minder bekende mensen uit de praktijk aan het woord komen over alle facetten van filmproductie, filmdistributie en filmvertoning.
Bijdrage aan de realisatie van de ACE Series Specials, een zesdaags trainingsprogramma in Brussel waarin zestien ervaren producenten uit verschillende Europese landen werken aan de creatieve en financiële ontwikkeling van nieuwe tv-series.
Bijdrage aan de organisatie van de derde editie van Ben jij mijn filmdate?, een ontwikkel- en matchmaking-event voor scenarioschrijvers, regisseurs en producenten georganiseerd door initiatiefnemer Maarten Almekinders van Scriptbank.
Bijdrage aan de FPN om toegang te krijgen tot een database van de Canadian Media Producers Association (CMPA) voor de duur van één jaar. De database bevat informatie over VOD-platformen wereldwijd – van grote partijen als Netflix tot klein en niche. De bijdrage komt ook ten goede aan training en gebruik van de database voor filmfinanciering.
De TV Academy biedt nieuw talent een podium en laat hen samenwerken met de top van de Nederlandse creatieve industrie. Ervaren coaches en nieuw talent worden samengebracht om tot nieuwe creatieve ontwikkelingen te komen. De subsidie is verstrekt ten behoeve van de inzet van een onderwijscoördinator en voor de aanschaf van een nieuwe camera. Het subsidiebedrag heeft betrekking op 2018 en 2019.
Een project waarmee jongeren tussen de 12 en 18 jaar in Nederland de kans krijgen ervaring op te doen met het maken van films. Jongeren vergaren kennis en vaardigheden op het gebied van film-maken en bekwamen zich tegelijkertijd in hun mediagebruik.
NFF Professionals is een speciaal programmaonderdeel ván het Nederlands Film Festival vóór de gehele Nederlandse vakwereld van AV-professionals. Daarnaast organiseert NFF Professionals in samenwerking met het Eye Filmmuseum kennisbijeenkomsten onder de titel NFF Extended. Het subsidiebedrag heeft betrekking op 2018 en 2019.
De subsidie is verstrekt ten behoeve van de organisatie Spotlight on the Netherlands. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse, gerenommeerde CARTOON MOVIE Film Festival 2019, dat plaatsvond in Bordeaux.
De subsidie is verstrekt om de bouw en ingebruikname van een nieuwe website met een online filmagenda te realiseren. Zie het resultaat op filmkrant.nl.
Bijdrage aan het opzetten en onderhouden van een gezamenlijk meldpunt voor ongewenste intimiteiten binnen de film- en theatersector mogelijk te maken. Kijk voor meer info op mores online.
Bijdrage aan de organisatie van het UNICA Filmfestival. In 2019 vond dit festival in augustus plaats in Zeist. Tijdens het festival kwamen 250 filmmakers, uit zo’n 30 landen, samen.
Bijdrage aan een publicatie, waarin – in vorm en inhoud – een beeld wordt geschetst van de recente geschiedenis van de creatieve, onderzoekende film in Nederland. Aanleiding is het 40-jarige bestaan van SNG Film.
De Internet Service Provider (ISP) werkt niet mee aan het verstrekken van de persoonsgegevens van internetgebruikers die zich schuldig maken aan het illegaal downloaden van films. Dutch FilmWorks heeft daarom een kortgeding aangespannen om de afgifte van de NAW-gegevens via de rechter af te dwingen. Dutch FilmWorks wil hiermee een precedent scheppen dat leidt tot een betere bescherming tegen online piraterij.
De subsidie kwam ten goede aan het Filmjaarboek 2018/2019. Het boek bevat o.a. informatie over alle bioscoopfilms die in 2018 in Nederland zijn uitgebracht en een lijst van de belangrijkste filmprijzen en bezoekcijfers. Daarnaast heeft CFAP een deel van de kosten voor de uitgave van De filmavonturen van Henk van der Linden op zich genomen.
Bijdrage aan juridische kosten voor het voeren van een (meerjarige) procedure tegen de Staat. Een procedure waarin SEKAM de Staat onder meer aansprakelijk stelde voor schade die producenten hebben geleden door niet te voorzien in een toereikend wettelijk handhavingskader tegen illegaal downloaden.