Shortlist CFAP Prijs 2024

Hier vind je de shortlist van producenten die kans maken op de CFAP Prijs 2024 ter waarde van € 25.000.|
Zij zijn allemaal door collega’s voorgedragen en geselecteerd door de jury.
Tot 5 oktober kan iedereen werkzaam in de audiovisuele sector online stemmen op diens favoriet.

Benieuwd wie er gaan winnen? En wil je weten aan welk bijzonder project de speciale juryprijs van € 10.000 wordt toegekend?
De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 18 oktober in Het Documentaire Paviljoen, Vondelpark Amsterdam.

RSVP 10 oktober 

Meld je hier aan>

Met ZINdoc produceert Corinne met regisseur, cameraman en editor Petr Lom creatieve documentaires over urgente sociale en politieke onderwerpen, gedreven door de behoefte om verhalen te vertellen die verbinding, verandering en rechtvaardigheid brengen. Zij geloven in de transformerende kracht van cinema die ons inspireert.

Eefje is een journalistieke duizendpoot; ze schrijft artikelen en boeken, maakt interactieve projecten, tentoonstellingen en documentaires en begeleidt andere makers als creatief producent. Gefocust op impact opereert Prospektor op het raakvlak van kunst en journalistiek, verbindt de geschiedenis met het heden, de wereld met Nederland, het persoonlijke met het universele.

Baldr Film

Met BALDR Film richt Frank zich op het ontwikkelen en (co-)produceren van uitdagende, regisseur-gedreven films met een eigen signatuur. Urgentie en artisticiteit staan centraal in zijn werk; hij schuwt geen risico’s!

Docmakers

Ilja heeft inmiddels meer dan 60 creatieve documentaires voor haar rekening genomen – zowel Nederlandse films als internationale co-producties. Bij Docmakers wordt de koers bepaald vanuit de maker en worden jonge, minder ervaren filmmakers begeleid door hun meer ervaren collega’s. Hiermee wordt een unieke bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van bewezen talent.

Phanta Animation

Jolande is een ervaren producent, sinds 2003 gespecialiseerd in animatie. Zij heeft een breed scala aan hoogwaardige animaties in verschillende stijlen en technieken geproduceerd. Aan het roer van Phanta Animation combineert zij haar inhoudelijke, financiële en juridische  kennis met technische know-how en een uitgebreid internationaal netwerk. Zij weet intuïtief haar doelgroepen goed te bereiken.

Als oprichters van Scenery en producenten focussen Lea en Isidoor zich als hecht team op high-end documentaires waarin meeslepende cinematografie wordt gecombineerd met bijzondere verhalen. Scenery werkt met internationale en bekroonde filmmakers voor wereldwijde streamers, internationale distributeurs en nationale omroepen.

Millstreet Films

Rachel heeft Millstreet Films opgericht; een ambitieus en succesvol film- en drama-productiehuis met een goed oog voor kwaliteit en scherpe focus op haar doelgroepen. Sinds 2010 produceert Millstreet Films hoogwaardige films en dramaseries vanuit een hedendaags vrouwelijk perspectief voor een breed (inter)nationaal publiek.

Smarthouse / Aware

Bij Creative Impact Studio Smarthouse werkt Suzan doelgericht met filmmakers, merken en mensen. Met AWARE investeert zij in een talent-ontwikkelingstraject, dat ‘bottom up’ werkt met  jonge, onder-vertegenwoordigde makers. Hiermee levert zij een bijdrage aan een meer inclusieve Nederlandse filmindustrie.

Nienke en Willem produceren met Tangerine Tree prachtige, creatieve en auteur-gedreven films voor een breed publiek. Zij staan open voor experiment en tonen lef in hun werk, waarbij zij samenwerken met nieuwe en gevestigde regisseurs, Nederlandse en buitenlandse televisiezenders, distributeurs, sales agents en impact producers.

Labyrint Film

Rogier is een betrokken en gepassioneerd producent. Hij produceert kwaliteitsfilms en series met zowel maatschappelijke als persoonlijke urgentie voor een breed publiek. Hij neemt daarbij het voortouw in de strijd voor een betere representatie van queer verhalen.