CFAP PRIJS 2023

Voordracht CFAP Prijs 2023 gestart

20.000 EURO VOOR MEEST ONDERSCHEIDENDE FILM- EN/OF TELEVISIEPRODUCENT of bijzonder AV-project

Dit jaar wordt opnieuw de CFAP Prijs uitgereikt aan de meest onderscheidende film- en/of televisieproducent van Nederland. Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) reikt de prijs jaarlijks uit als eerbetuiging aan een Nederlandse film- en/of televisieproducent die zich in diens vakgebied heeft onderscheiden, ter ondersteuning van een uitzonderlijk audiovisueel project of als aanmoediging voor een opvallend productietalent. Bijzonder is dat collega’s uit de film- en mediasector elkaar voordragen voor de CFAP Prijs ter waarde van €20.000. De CFAP Prijs wordt dit jaar op 13 oktober uitgereikt door Hadassah de Boer.

Vorig jaar won Marleen Slot de CFAP Prijs voor haar bijdrage aan de industrie, in het bijzonder met haar Holy Motion animatiestudio waar drievoudig Gouden Kalf-winnaar KNOR werd gerealiseerd. In 2021 namen Annemieke van Vliet (Fiction Valley) en Achmed Akkabi (Tebbernekkel) de prijs in ontvangst voor hun creatieve samenwerking aan de succesvolle serie MOCRO MAFFIA. In 2020 won Keplerfilm (Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen). Zij startten toen met het prijzengeld hun Kepler Residency.

Selectie kandidaten
Vakgenoten en collega’s uit de film- en mediasector kunnen tussen 21 augustus en 11 september kandidaten voordragen voor de CFAP Prijs 2023. De winnaar van de prijs kan het geldbedrag besteden aan een project of aan professionele ontwikkeling.

Uit alle voordrachten selecteert de jury drie nominaties, die op 23 september bekend worden gemaakt tijdens het Nederlands Film Festival. De uitreiking van de CFAP Prijs vindt op 13 oktober plaats bij IDFA Vondelparkpaviljoen (voorheen VondelCS) in Amsterdam, aansluitend op de jaarlijkse informatiebijeenkomst voor rechthebbenden van SEKAMSEKAM Video en StOPnl .

De jury 2023 bestaat dit jaar uit Edwin van der Veen (iTV Studios, voorzitter SEKAM Video), Irene van den Brekel (Human Factor TV, bestuurslid Nederlandse Content Producenten – NCP) en Iris Lammertsma (Witfilm, bestuursvoorzitter Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie – NAPA).

MEER INFORMATIE >

 Over CFAP
Cultureel Fonds Audiovisuele Producenten (CFAP) subsidieert projecten van en door audiovisuele producenten ter versterking van de AV-sector en maakt onderdeel uit van SEKAM Video. Dit is een collectieve beheerorganisatie die Thuiskopie- en Leenrechtvergoedingen int voor audiovisuele werken. Deze vergoedingen worden door SEKAM Video toebedeeld aan rechthebbende producenten van film- en televisiewerken. Daarnaast bestemt zij een deel van de middelen voor CFAP, een fonds met sociaal-culturele en educatieve doeleinden.