Nominaties CFAP Prijs 2021 bekend

Producenten Annemieke van Vliet & Achmed Akkabi, Lucio Messercola en Marleen Slot zijn genomineerd voor de CFAP Prijs. De speciale juryprijs is dit jaar voor Petra Goedings.

Annemieke van Vliet (Fiction Valley) en Achmed Akkabi (Tebber Nekkel) zijn genomineerd voor hun creatieve samenwerking voor verschillende dramaproducties, zoals de succesvolle serie Mocro Maffia. Lucio Messercola (Messercola Drama) is een uitgesproken talent dat zich actief inzet voor jonge makers. Zelf nog geen dertig jaar oud, heeft hij al een indrukwekkende staat van dienst met diverse Sinterklaasfilms. Marleen Slot van Viking Film is genomineerd voor haar inzet voor makers en voor het op de kaart zetten van animatie en stop-motion. Zo is zij initiatiefnemer van de nieuwe stop-motionstudio Holy Motion.

Speciale juryprijs voor Petra Goedings
De jury van de CFAP Prijs heeft besloten de Speciale Juryprijs ter waarde van 5.000 euro toe te kennen aan producent Petra Goedings. Goedings heeft met Phanta Vision een veelzijdig productiehuis opgebouwd, wat ook spreekt uit de grote waardering die door collega’s met diverse achtergronden voor haar is uitgesproken in de vele, mooie voordrachten. De jury wil dat onderschrijven met een persoonlijke prijs en eerbetuiging aan deze bijzondere producent.

Prijsuitreiking
Benieuwd wie er gaat winnen? Op vrijdag 8 oktober wordt de winnaar van de prijs, ter waarde van 20.000 euro, bekend gemaakt.

De prijsuitreiking is in handen van Hadassah de Boer en vindt plaats in Rosarium, Amstelpark, Amsterdam in aansluiting op de jaarlijkse informatiebijeenkomst van de Collectieve Beheersorganisaties StOPnl, SEKAM en SEKAM Video over hoe je als producent het meeste kunt halen uit de repartitie van auteursrechten. Je bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Wil je hier bij zijn? Meld je dan hier aan voor de bijeenkomst en/of prijsuitreiking op 8 oktober.